Hur fungerar ett ägglossningstest

Ägglossningstestet är en sticka som doppas i urin (liknande graviditetstest). Teststickan mäter halten luteiniserande hormon (LH) från kvinnan. Ett hormon som börjar stegras 1-3 dygn innan ägglossningen sker. När stickan indikerar finns det mycket LH-hormon i kisset & det är dags att ha samlag. Ägget har nämligen störst chans att bli befruktat ungefär tre dagar före ägglossningen, till en eller två dagar efter.

Hur vet man när ägglossningen inträffar? 

 “Din ägglossning sker normalt 12-16 dagar före nästa mens”.  Ägglossningen är det som avgör när du kan bli gravid. Att känna igen de tecken och symptom som finns för att ägglossningen pågår, kan därför öka sina chanser att bli gravid. Ägglossning och mens hänger samman, men det kan komma mens utan att det skett någon ägglossning veckorna innan. Förutsättningarna för att ett ägg ska lossna är att det finns tillräckligt med höga nivåer av bland annat hormonet östrogen i blodet. Ägglossnings perioderna kommer ofta glesare när kvinnan är uppemot 40-års ålder.

Ägglossningen är det som avgör när du kan bli gravid.

Att känna igen de tecken och symptom som finns för att ägglossningen pågår, kan därför öka sina chanser att bli gravid. Ägglossning och mens hänger samman, men det kan komma mens utan att det skett någon ägglossning veckorna innan. Förutsättningarna för att ett ägg ska lossna är att det finns tillräckligt med höga nivåer av bland annat hormonet östrogen i blodet. Ägglossnings perioderna kommer ofta glesare när kvinnan är uppemot 40-års ålder.

Hur pålitliga är era ägglossningsstickor?

Enligt laboratorium tester håller våra ägglossningsstickor en pricksäkerhet på 99%. Alla våra ägglossningstester håller hög kvalitet och fungerar lika bra som ett du köper från ett apotek.

Ägglossningstestet visar ett svagt streck?

En svag testlinje betyder egentligen lika mycket som ett starkt så länge resultatet visar sig inom 5 minuter från att testet utfördes. En rekommendation kan vara att göra om testet eller vänta en extra dag och sedan göra om testet.

Läs mer om Ägglossningstest – Klicka här